Wie is CO2L Farming Advies?

CO2 en COOL in één woord. Een tegenspraak op het eerste gezicht. CO2 staat voor opwarming. Toch is CO2 COOL, als het niet meer in de atmosfeer zit, maar in de bodem.

De meest efficiënte, natuurlijke en goedkope manier om CO2 in de bodem te krijgen is door planten. Gezonde planten brengen rechtstreeks koolstof in de bodem om het bodemleven te voeden.

En wie laten de meest planten groeien? Juist; boeren. Boeren kunnen de planeet koelen. Boeren zijn nu onderdeel van het probleem, maar ze kunnen de oplossing zijn. Daar wil CO2L Farming Advies boeren bij helpen. Een stichting die zonder winstoogmerk advies geeft over hoe de natuurlijke processen te stimuleren en te faciliteren zodat de bodem, de teelt en de dieren zo gezond mogelijk worden en de wereld wat cooler wordt.

Onze stichting is eind 2020 opgericht en zal de komende maanden verder vorm krijgen.

De stichting brengt een aantal adviseurs bij elkaar die boeren helpen met de regeneratieve principes praktisch toe te passen op hun bedrijf. Iedere adviseur heeft een eigen invalshoek. Vaak weet de boer niet welke kennis van welke adviseur toe te passen. Vanuit de stichting brengen de adviseurs samen een breed en bedrijf specifiek advies uit naar de boer. Het gaat daarbij vooral om de vraag; hoe pas je de algemene principes toe in jouw specifiek situatie? We gaan naast de boer staan om de mogelijkheden op zijn bedrijf te bekijken. Dat kan, omdat we geen producten verkopen. We hoeven de boer dus niet een bepaalde richting op te sturen.

Het advies wordt nu betaald vanuit projecten die we doen met onder andere LTO Noord projecten, landgoed Twickel, de Friese Milieu Federatie en Urgenda.

Met de kennis vouchers van uit het ministerie kunnen boeren ons, vanaf nu, zelf inhuren. De aangesloten adviseurs worden opgenomen in voor de regeling benodigde register.

Stichting CO2L Farming Advies

Boeren helpen bij een gezonde bodem, gezonde gewassen en een gezonde wereld.

Oudelanderweg 44
1775RE Middenmeer

KvK: 80281311

Algemene voorwaarden Stichting CO2L Farming Advies

Contact

Wil je meer weten over regeneratief boeren? Ben je geïnteresseerd in een adviestraject? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.